Rokodelstvo je pomemben steber kulturne dediščine in identitete Slovenije. Prav zato je Slovenija  podpisnica Unesco konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine, s katero se je država med drugim zavezala tudi za ohranitev rokodelstva in za prenos rokodelskih znanj.

Projekt sodelovanja «Zgodbe rok in krajev« omogoča rokodelcem pridobivanje potrebnih strokovnih znanj in izkušenj, sodelovanje z oblikovalci, kar jim bo omogočilo, da bodo njihovi izdelki še bolj kvalitetni in da bodo rokodelci s pridobljenimi osebnimi kompetencami in novimi znanji, uspešnejše stopili na trg in s tem izboljšali tudi svoj gospodarski položaj.

Velika vrednost tega projekta je tudi v aktivnem povezovanju in sodelovanju rokodelcev iz sodelujočih lokalnih akcijskih skupin in njihov skupen nastop na trgu.

Namen projekta je ustvariti spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji.

Vodilni partner: LAS Srce Slovenije; Projektni partnerji: LAS Dobro za nas, LAS Dolenjska in Bela Krajina, LAS Med Snežnikom in Nanosom, LAS Stik, LAS Mežiške doline, LAS Notranjska, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, LAS Zasavje, LAS S ciljem, LAS Prlekija.

Trajanje projekta: julij 2017-december 2018

Višina upravičenih sredstev CLLD za LAS Dobro za nas: 19.938,38 EUR.

www.eu-skladi.si

Utrinki iz uvodnega srečanja v Ribnici

Utrinki iz delavnic z rokodelci

Utrinki iz zaključnega srečanja v Veržeju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed