Vodilni partner LAS Dobro za nas se je udeležil dvodnevnega dogodka, ki je potekal v okviru 4. Slovenskega podeželskega parlamenta.

V četrtek 21. septembra 2017 smo si v Šentrupertu ogledali dva primera dobre prakse  (Dežela kozolcev in Dobrote Dolenjske) in se udeležili konference »Spodbujanje lokalnih in regionalnih ekonomij«.

V petek 22. septembra 2017 je v prostorih Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma potekal 4. Slovenski podeželski parlament, osrednja tema razprave je bila Izzivi slovenskega podeželja, iskanje sožitja med podeželjem in kmetijstvom tudi v luči prihajajočih sprememb skupne evropske politike po letu 2020.

Udeležence je v uvodnem delu nagovoril minister mag. Dejan Židan, ki je izpostavil enake pravice na podeželju in infrastrukturno podporo, kot jo imajo mesta oziroma drugi deli države. Predsednik programskega odbora SPP in podpredsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja Goran Šoster pa je poudaril, da si želimo v prihodnje še močnejšo podporo podeželju preko lokalnih akcijskih skupin, vendar se morajo nujno poenostaviti zapletena pravila, ki preprečujejo najšibkejšim skupinam, da bi z evropskimi sredstvi razvijali svoja lokalna okolja.

Dvodnevnega dogodka se je udeležilo preko 200 domačih in tujih predstavnikov podeželja, nevladnih organizacij, strokovnih institucij in politične javnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed