Vabilo na strokovno ekskurzijo LAS v Brkine in okolico

Vljudno vas vabimo na celodnevno strokovno ekskurzijo, ki jo organizira Lokalna akcijska skupina Dobro za nas v sredo, 30. 05. 2018.

Strokovna ekskurzija je namenjena posameznikom, društvom in organizacijam iz LAS Dobro za nas, ki se že ukvarjajo z razvojem podeželja, turizmom, lokalno samooskrbo, varovanjem naravne in kulturne dediščine, mladimi in ranljivimi skupinami, razvojem podjetništva na podeželju. Ekskurzija bo potekala na območju Lokalne akcijske skupine med Snežnikom in Nanosom. Ogledali si bomo projekte, sofinancirane iz programa LEADER/CLLD, ki so že del ponudbe tako za lokalno prebivalstvo, kot za prihajajoče goste. Namen študijske ekskurzije je ogled primerov dobrih praks za pripravo projektov za razpise programa CLLD – Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost.

Program:

Odhod:         ob 6.uri iz Slovenska Bistrice (parkirišče pri Belem konju)

  • Ogled Parka vojaške zgodovine
  • Ogled etnološke zbirke in degustacija
  • Obisk sadjarske kmetije
  • Ogled vasice Artviže
  • Degustacija domačih brkinskih suhih mesnin na pristni domačiji
  • Ogled ekološke sirarske kmetije z degustacijo
  • Brkinska večerja na turistični kmetiji

 Prihod:           v večernih urah, predvidoma ob 23.uri

Strokovna ekskurzija je za udeležence brezplačna (razen pijače ob večerji), saj je financirana iz sredstev za animacijo območja Lokalne akcijske skupine Dobro za nas.

Potrditev udeležbe sprejemamo do 25. 5. 2018 oz. do zasedenosti avtobusa. Glede na to, da je število udeležencev omejeno, prosimo za čimprejšnje prijave na las@ric-sb.si ali po telefonu: 02 620 22 70 (Mirjana Predikaka).

Vljudno vabljeni!

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed