Namen projekta: Digitalna pismenost je temeljna  kompetenca za vsakega opolnomočenega posameznika še posebej tistega, ki želi delati v turizmu ali kmetijstvu samostojno in se pri tem povezovati z drugimi. Spada med temeljne pismenosti odraslega, nujno pa je potrebna za podjetnike, kmete, ponudnike turističnih storitev, vse aktivne državljane LAS-a.

Ljudska univerza Slovenka Bistrica je organizirala in izpeljala javno veljavni program  RAČUNALNIŠKE PISMENOST ZA ODRASLE – RPO, ki se konča z javno veljavno listino. Po oglasni promociji vodilnega partnerja in po dodatni promociji na spletni in FB strani ter s pomočjo vabil, se je prijavilo dovolj kandidatov za izvedbo skupine. Program je bil izveden na skupno 15-ih srečanjih po 4 pedagoške ure, kar skupno nanese 60 ur. Srečanja so potekala ob ponedeljkih in petkih. V skupini je bilo skupno 12 udeležencev, od tega 11 žensk in 1 moški. 9 udeležencev je bilo starejših od 50 let. Po koncu tečaja je udeležencem dodatno na razpolago še vedno brezplačno samostojno učenje z mentorjem v Središču za samostojno učenje v okviru naše dejavnosti.

Cilj projekta: Usposobiti udeležence za samostojno digitalno poslovanje tako doma kot tudi na njihovih poslovnih področjih.

Prijavitelj: LAS Dobro za nas

Partner: Ljudska univerza Slovenska Bistrica

Višina upravičenih CLLD sredstev:  4.000,00 EUR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed