Projekt sodelovanja LAS: Na(j)prej lokalno! – KATALOG ŽIVILSKIH IZDELKOV

V današnjem času ljudje vedno bolj prepoznavamo pomen kvalitetno pridelane hrane za našo oskrbo in s tem bogastvo, ki ga nudijo lokalni pridelovalci. V sodelovanju treh sosednjih lokalnih akcijskih skupin (LAS Haloze, LAS Dobro za nas in LAS Bogastvo podeželja) smo združili moči sodelovanja v projektu pod nazivom Na(j)prej lokalno! in skupaj s ponudniki izdali prvi KATALOG ŽIVILSKIH IZDELKOV v obliki časopisa.

Namen kataloga živilskih izdelkov Na(j)prej lokalno! je informiranje lokalnih prebivalcev o kakovostnih živilskih proizvodih z lokalnega območja s poudarkom na živilih, ki so vključena v različne sheme kakovosti v Sloveniji in na EU ravni. Katalog je namenjen tudi vzpostavljanju kratkih prodajnih verig, saj med proizvajalcem in kupcem ni verižnih posrednikov. Želimo si, da bi ta katalog živilskih izdelkov zraven prebivalcev na lokalnem območju aktivno uporabili tudi ponudniki turističnih in gostinskih storitev v našem okolju ter javni zavodi, šole in drugi naročniki pri izvedbi lokalnih naročil živil v njihove obrate prehrane.

Izdelke je možno dobiti pri ponudnikih, navedenih po abecednem vrstnem redu na zadnji strani kataloga. Dostopnost izdelkov na drugih prodajnih mestih se lahko preveri pri posameznem ponudniku. Nekatera živila so vključena v spletno prodajo preko naše spletne tržnice Jem domače (www.jemdomace.si).

Katalog živilskih izdelkov Na(j)prej lokalno! je v obliki elektronskega časopisa dosegljiv na povezavi tukaj.

Več lahko preberete v sporočilu za javnost, ki se nahaja tukaj.

Katalog je izdelal in izdal LAS Haloze, PRJ Halo, podeželsko razvojno jedro. Za dodatne informacije jih lahko pokličite na 02 795 32 00 ali jim pišete na las.haloze@halo.si.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed