Priložnost za rokodelce: Projekt “ZGODBE ROK IN KRAJEV”

Rokodelstvo je pomemben steber kulturne dediščine in identitete Slovenije. Prav zato so občine Makole, Poljčane, Rače – Fram in Slovenska Bistrica združene v LAS Dobro za nas pristopile k projektu “ZGODBE ROK IN KRAJEV”.

Projekt nudi odgovor za izboljšanje položaja slovenskih rokodelcev preko oživljanja urbanih središč, vključevanja sodobnega dizajna, dodani vrednosti turizma, novih delovnih mest ter krepitvi identitete in razvoja območij. Namen projekta je, da se ustvari spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji s ciljem povečanja gospodarske in družbene moči rokodelcev ter krepitvi lastnih kapacitet. Rokodelci bodo pridobili ustrezna strokovna znanja in nove izkušnje, sodelovali bodo z oblikovalci, kar jim bo omogočilo, da bodo njihovi izdelki še bolj kvalitetni, s tem pa uspešnejši na trgu. Temeljni del projekta je izobraževanje. Rokodelci dobijo nova znanja za:

  • razvoj in promocijo izdelka,
  • veščine javnega nastopanja,
  • osebno komuniciranje,
  • urejanju stojnic in prodajnega prostora itd.

V okviru projekta bodo izbrane tudi zgodbe – legende občin, ki so vključene v LAS Dobro za nas, izdelana bo knjiga z istoimenskim naslovom projekta “Zgodbe rok in krajev”. Poleg novih znanj se bodo rokodelci vključevali v turizem s prikazom mojstrskih znanj in veščin.
Vabimo rokodelce z območja LAS Dobro za nas, da se vključite v projekt in razpoznate priložnosti in možnosti za lastni razvoj ter razvoj in položaj rokodelstva v Sloveniji.
Za več informacij smo vam na razpolago na sedežu Razvojno informacijskega centra, Trg svobode 5, Slovenska Bistrica, telefon 02 620 22 70 ali nam pišite na naslov las@ric-sb.si
Izkazan interes za vključitev v projekt »Zgodbe rok in krajev« pričakujemo do 10.10.2017.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed