Povabilo k včlanitvi v lokalno akcijsko skupino Dobro za nas v programskem obdobju 2021–2027

Lokalna akcijska skupina Dobro za nas počasi zaključuje s svojim delovanjem v programskem obdobju 2014–2020. V programskem obdobju 2021–2027 se zato vzpostavlja nova lokalna akcijska skupina, ki bo delovala na območju občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica, občina Rače-Fram pa v novo lokalno akcijsko skupino ne bo vključena.


Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica zato na podlagi Uredbe o delovanju lokalnih akcijskih skupin in potrditvi strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027 (Uradni list RS, št. 161/22, z dne 23. 12. 2022) objavlja

Javni poziv za včlanitev v lokalno akcijsko skupino Dobro za nas
v programskem obdobju 2021–2027.

Vabimo zainteresirano javnost (obstoječe in nove člane) z območja občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica, da se včlani v javno-zasebno partnerstvo, ki bo tudi v novem programskem obdobju 2021–2027 delovalo pod imenom lokalna akcijska skupina (LAS) Dobro za nas.

Članstvo v LAS je prostovoljno in odprtega tipa (včlaniti se je možno skozi celotno programsko obdobje 2021–2027), dostopno vsem pod enakimi pogoji.

K sodelovanju vabimo predstavnike:

  • javnega sektorja (občine, javni zavodi …);
  • ekonomskega sektorja (podjetja, s.p.-ji, nosilci dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, zadruge …);
  • zasebnega sektorja (posamezne fizične osebe, društva, zasebni zavodi, fundacije …).

Vključitev v lokalno akcijsko skupino predstavlja nadaljevanje odgovornega in aktivnega delovanja v prid celostnemu in trajnostnemu razvoju območja občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica, ki  bodo tudi v prihodnje delovale na območju LAS Dobro za nas.

Kot člana lokalne akcijske skupine vas bomo pozvali, da aktivno sodelujete pri pripravi strategije lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027 ter imate pravico, da volite in ste izvoljeni v organe LAS, ste seznanjeni z letnimi programi dela in poslovanjem LAS ter uresničujete osebne in javne interese, povezane s cilji LAS.

Vabimo vas, da izkažete svoj interes s podpisom priložene pristopne izjave za včlanitev v LAS Dobro za nas. Prosimo, prinesite ga osebno ali pošljite na naslov LAS Dobro za nas, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica, najkasneje do petka, 3. februarja 2023.

Novo konzorcijsko pogodbo bomo podpisali na prvi skupščini novega LAS ob koncu februarja 2023. Po tem dogodku bo sledila priprava nove Strategije lokalnega razvoja območja LAS Dobro za nas do leta 2027. Po njeni potrditvi konec leta 2023 bo sledilo črpanje sredstev iz Evropskega kmetijska sklada za razvoj podeželja (EKSRP) in Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Priloga: Pristopna izjava za včlanitev v LAS Dobro za nas

Dodatne informacije: Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, 02 620 22 70, las@ric-sb.si

Tomaž Repnik, direktor Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed