Povabilo k sodelovanju pri pripravi projekta za neposredno potrditev iz sredstev EKSRP

Upravni odbor LAS Dobro za nas (v nadaljevanju LAS) je na 21. seji Upravnega odbora, dne 13. 01. 2023, pooblastil Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica (vodilni partner LAS), da pristopi k izdelavi javnega povabila za zbiranje projektnih idej za črpanje tranzicijskih sredstev in prerazporejenih ostankov sredstev na tematskem področju Razvoj osnovnih storitev v skupni višini 82.832,87 EUR.

Sredstva bodo dodeljena po sistemu neposredne potrditve projektov, kar pomeni, da bo projekte pripravila in vodila LAS. V tem primeru so postopki krajši in tudi sam način priprave, izvajanja in poročanja je za partnerje prijaznejši, saj se lahko popolnoma posvetijo vsebini projekta.

Pobude za projekt neposredne potrditve morajo priti iz lokalnega okolja in se uresničevati v sodelovanju s partnerji in s strokovnimi institucijami. Projekti morajo slediti ciljem in kazalnikom Strategije lokalnega razvoja ter predstavljati vsebinsko nadgradnjo ostalih projektov izbranih na osnovi javnih pozivov.

Glede na prejete pobude iz okolja in do sedaj izvedene vsebine, Upravni odbor LAS Dobro za nas vabi potencialne deležnike k pripravi projektnih vsebin znotraj tematskega področja Razvoj osnovnih storitev ter cilja Izboljšanje kvalitete in povečanje obsega infrastrukture za osnovne storitve (zlasti trajnostni turizem) ter nadgradnja obstoječih in razvoj novih programov ter dejavnosti, ki izboljšujejo kakovost življenja.

 Izbor projektnih predlogov bo potekal v treh fazah:

  1. faza – zbiranje projektnih idej za črpanje sredstev,
  2. faza – na osnovi zbranih idej odločitev Upravnega odbora o začetku priprave projekta,
  3. faza potrditev projekta na Upravnem odboru LAS Dobro za nas in pošiljanje projekta v potrditev na organ odločanja.

 Vabimo vas, da nam izpolnjen obrazec za projektne ideje, ki jih želite realizirati s pomočjo sredstev tranzicijskega obdobja ESKRP pošljete na e-mail: las@ric-sb.si, do 15. 02. 2023. Ta naslov je tudi na razpolago za morebitna vprašanja, na katera vam bomo z veseljem odgovorili.

Obrazec za projektne ideje je na voljo tukaj.

Vljudno vabljeni k pripravi in pošiljanju projektnih predlogov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed