Oprema in promocija za ohranitev dediščine Dravinjske doline

Povzetek:

Turistično društvo Samostan Studenice bo skupaj s partnerji: Spletno trgovino in storitve Wlan-sat,  Osnovno šolo Kajetana Koviča Poljčane in Turističnim društvom Breza Pragersko Gaj opremilo in dalo pomen prostorom nekdanje šole v Studenicah z namenom popularizacije izjemno zanimive naravne in kulturne dediščine območja Boča in Dravinjske doline, ki bosta z ureditvijo prostorov v kraj pripeljala številne turiste, pohodnike, kolesarje in naključne obiskovalce ter otroke vseh starostnih skupin. Z ureditvijo prostorov in promocijskim materialom bo nastal nov turistični produkt na območju LAS-a.

Cilji:

Z ureditvijo – opremljenostjo prostorov in promocijskim materialom bo nastal nov dolgoročen turistični produkt na območju LAS-a namenjen vsej populaciji. V prostorih se bodo lahko izvajale delavnice za male in velike (medgeneracijsko druženje), potekala bodo izobraževanja za predšolske in šoloobvezne otroke o pomenu naravnih vrednot, kulturne dediščine in Nature 2000. Opremljen objekt, bo nova turistična ponudba na območju LAS-a, kjer si bo možno ogledati stalne razstave, muzejske zbirke, omogočeni bodo vodeni ogledi, predstavljena bo zgodovina kraja Studenic in načina življenja prebivalcev. Ciljna skupina so tako otroci, dijaki, študentje, delovno aktivni ljudje, ki si želijo sprostitve ter upokojenci in starejši, ki želijo aktivno in sproščeno preživeti prosti čas. Osnovni namen je  tudi oživitev enodnevnega turizma.

Pričakovani rezultati:

Z ureditvijo – opremljenostjo prostorov in promocijskim materialom bo nastal nov dolgoročen turistični produkt na območju LAS-a namenjen vsej populaciji. Opremljen objekt, bo nova turistična ponudba na območju LAS-a, kjer si bo možno ogledati stalne razstave, muzejske zbirke, omogočeni bodo vodeni ogledi, predstavljena bo zgodovina kraja Studenic in načina življenja prebivalcev. Ciljna skupina so tako otroci, dijaki, študentje, delovno aktivni ljudje, ki si želijo sprostitve ter upokojenci in starejši, ki želijo aktivno in sproščeno preživeti prosti čas. Osnovni namen je  tudi oživitev enodnevnega turizma na območju LAS-a, ki se bo lahko vključil v celovito ponudbo TIC-ov in turističnih agencij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed