Odločba o odobritvi lokalne akcijske skupine Med Pohorjem in Bočem in Strategije lokalnega razvoja do leta 2027

V sredini januarju 2024 je vodilni partner LAS Med Pohorjem in Bočem prejel Odločbo o odobritvi LAS Med Pohorjem in Bočem ter odobritvi Strategije lokalnega razvoja (SLR) do leta 2027.

Odločba je bila izdana s strani Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano v sklopu izdaje odločb LAS-om v Sloveniji. LAS Med Pohorjem in Bočem, ki deluje na območju občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica, je eden od 37 LAS-ov, ki delujejo v Sloveniji in eden izmed skoraj 3.000 LAS-ov v Evropski uniji. Z odločbo je s tem omogočen dostop do finančnih virov sredstev CLLD/LEADER skladno z Uredbo, ki bodo na osnovi javnih pozivov uporabljena za sofinanciranje razvojnih projektov na območju LAS Med Pohorjem in Bočem.

Iz odločbe sledi, da je LAS Med Pohorjem in Bočem za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) in Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) upravičen do koriščenja podpore do največ 1.853.891,56 EUR finančnega okvirja SLR:

  • do največ 851.316,53 EUR iz sklada EKSRP,
  • do največ 1.002.575,03 EUR iz sklada ESRR.

S prejeto odločbo bomo tako lahko Strategijo lokalnega razvoja začeli izvajati tudi v praksi in kot vodilni partner LAS Med Pohorjem in Bočem pričeli s pripravami na oblikovanje javnih pozivov za sofinanciranje projektov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed