Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica

Predšolsko obdobje pomeni v razvoju posameznika oblikovanje temeljnih delovnih, kulturnih in socialnih navad. Ravno to obdobje ponuja možnost, da otrokom privzgojimo kulturo bivanja, oziroma načela dobre okoljske vzgoje, z upoštevanjem pravil odgovornega ravnanja z okoljem. Ker niso našli ekološke zgodbice primerne predšolskim otrokom, so se v Vrtcu Otona Župančiča odločili, da jo zapišejo sami. Otrokom so želeli ponuditi zgodbo o plastični vrečki, ki sta jo izdelala mama tovarna in oče gozd, v skrbi po ohranjanju dreves v gozdu.
V prvi fazi so za otroke izdelali slikanico z ekološko vsebino. Slikanica je bila podarjena vsem otrokom iz enot vrtca Otona Župančiča na območju LAS. V drugi fazi so pripravili in v vseh enotah vrtca izvedli brezplačno otroške lutkovno igro, ki je bila namenjena otrokom, staršem in starim staršem. V tretji fazi projekta pa pripravili in izvedli brezplačne delavnice poslikave ekoloških vrečk, na katerih je vsak otrok poslikal svojo ekološko vrečko.

Cilj projekta je, dvig osveščenosti otrok in staršev ter starih staršev o ekoloških ravnanjih ter prevzgojitev odgovornega ravnanja do okolja preko podajanja zanimivih vsebin in skupnih druženj.

Vrednost projekta: 24.050,00 €, od tega 19.980,50 € LEADER sredstev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed