Čebelarska učna pot medovitih rastlin, Čebelarsko društvo Slovenska Bistrica

Čebelarsko društvo Slovenska Bistrica se ponaša z dolgoletno tradicijo, danes spada med največja čebelarska društva v Sloveniji, zagotovo pa je najštevilčnejše društvo v ČZD Maribor.

V letu 2010 so ogradili prostor, ki zajema 5094 m2 zemljišča, ki je omogočal ureditev čebelarske poti medovitih rastlin, na kateri so načrtno predstavili medovite rastline našega območja na enem mestu.

Projekt temelji na povečanju izobraževalno turistične ponudbe območja, s katerim si območje LAS krepil prepoznavnost v domačem okolju, velik poudarek je na vključevanju javnih ustanov, kot so vrtci, šole, domoviupokojencev, turističnih društev in potovalnih agencij, ki v svojih izobraževalnih programih predstavljajo slušateljem rastlinstvo v naravi, ter preko turistično kataloške ponudbe ponujalo posebnost širši populaciji doma in izven občine Slov. Bistrica.

Čebelarska učna pot medovitih rastlin vsebuje skalnjak (dimenzije 30×18 metrov), v skalnjaku so zasajene temu primerne rastline, gredico v obliki čebele (dimenzije 16×8 metrov) ter 6 manjših gredic ( dimenzije 16×3 metre), ki so zasajene z različnimi grmovnicami, dišavnicami, zelišči, trajnicami.

Učna pot je opremljena s tablami, na katerih je prestavljena sama čebelarska učna pot, prav tako je vsaka rastlina oz. drevo označeno s svojo tablico, na kateri so podatki o določeni vrsti. Ob poti so postavljene klopi za počitek, sprostitev ter opazovanje narave.

V okviru projekta je nastala tudi zgibanka, s prikazano čebelarsko učno potjo medovitih rastlin ter DVD, ki ga obiskovalcem predvajajo v čebelarskih prostorih.

Vrednost projekta: 45.714,31 €, od tega 15.479,71 € LEADER sredstev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed