Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica

Živa dediščinaDediščina predstavlja bogastvo znanj in izkušenj. Znanja, ki so izoblikovana, kot kultura in modrost narave, so človekov največji učitelj. S prepoznavanjem posebnosti domače pokrajine se povezujemo z naravo in okoljem. S tem gradimo temelje so-naravnega, trajnostnega razvoja, saj so otroci bodoči snovalci razvoja. Dediščino podoživljamo z občutenjem, raziskovanjem in ustvarjalnostjo.

Plod raziskovalnega in ustvarjalnega dela je prepoznavna identiteta pokrajine v konkretnih rezultatih: ZBIRKI TIPIČNIH JEDI POKRAJINE oblikovani kot spominek in v TURISTIČNEM VODNIKU, ki obravnava različne točke in teme dediščine, kulturne in naravne spomenike in druge posebnosti na poglobljen način. S široko povezanostjo dejavnosti s prebivalci in različnimi dejavnostmi v pokrajini in s končnimi rezultati so domačini in obiskovalci osveščeni o pomenu naravne in kulturne dediščine in s tem o posebnostih in vrednotah pokrajine.

Kot cilj projekta lahko štejemo ozaveščenost prebivalcev o pomenu naravne in kulturne dediščine ter celosten odnos do okolja ter uvedbo novih metod dela v vzgojo in izobraževanje, ki vključujejo dediščino pokrajine in temeljijo na občutenju, raziskovanju in ustvarjalnosti.

Vrednost projekta: 20.917,64 €, od tega 11.543,93 € LEADER sredstev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed